Seksueel misbruik

Seksueel misbruik en seksueel geweld overkomt zowel volwassenen als kinderen. De gevolgen zijn voor ieder slachtoffer anders. Veel mensen voelen twijfels over wat er is gebeurd: 'Is het raar dat ik me zo rot voel?', 'Had ik het kunnen voorkomen?', 'Wordt het gevoel erger als ik erover ga praten?'. Wat u ook voelt, weet dat u het niet alleen hoeft te dragen. U kunt bij ons terecht, voor een anoniem gesprek, emotionele ondersteuning en hulp in het strafproces en bij schadevergoeding. Wij kijken met u mee naar wat nodig is.

 

Aanranding of verkrachting

Wanneer iemand tegen zijn of haar zin seksuele handelingen moet ondergaan of moet uitvoeren, spreken we over een aanranding of verkrachting. De impact van zo'n gebeurtenis is vaak groot. Is dit u overkomen? U bent niet alleen: wij helpen u verder.

Hulp na aanranding of verkrachting
Seksueel misbruik

Seksueel misbruik is een ernstige vorm van seksueel geweld over een langere periode. Als u kort geleden of in het verleden misbruikt bent, vindt u het misschien moeilijk om erover te praten en hulp te vragen. Wij vertellen u wat u kunt doen.

Hulp na seksueel misbruik
Misbruik van kinderen

De omgeving van een kind hoort veilig en betrouwbaar te zijn. Helaas wordt een kind soms toch slachtoffer van misbruik. Het is niet altijd eenvoudig om te weten wat u kunt doen in deze moeilijke situatie. Wij helpen u verder.

Hulp na misbruik bij kinderen
Online seksueel misbruik

Seksueel misbruik via internet komt steeds vaker voor. Volwassenen, maar ook jongeren en kinderen kunnen hiermee te maken krijgen. Bekijk de tips en adviezen na online seksueel misbruik.

  • Grooming (digitaal kinderlokken)
  • Sexting (naaktbeelden verspreiden zonder toestemming)
  • Sextortion (chantage met naaktbeelden)
Hulp bij loverboys

Loverboys zijn jongens die proberen om jongeren in de prostitutie te lokken of hen te dwingen om andere illegale activiteiten te doen. Heb jij te maken met een loverboy? Wij geven je tips over wat je kunt doen om uit deze situatie te komen.

Loverboys
Mensenhandel

Bij mensenhandel wordt iemand gedwongen om te werken onder onmenselijke omstandigheden, bijvoorbeeld in de prostitutie. Er wordt misbruik gemaakt van iemands kwetsbaarheid, vertrouwen of afhankelijke positie.

Wat u kunt doen bij mensenhandel
Seksuele intimidatie

Bij seksuele intimidatie valt iemand een ander persoon lastig met seksuele bedoelingen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van seksueel getinte opmerkingen, seksuele gebaren of lichamelijke betasting. 

Seksuele intimidatie
Onderzoek naar misbruik

Er zijn verschillende commissies (geweest) voor onderzoek naar seksueel misbruik en geweld in onder meer de sport, de kerk en de jeugdzorg.

Commissies onderzoek misbruik

Contact met de politie na seksuele misdrijven

Ook als u nog geen aangifte wilt doen

De politie heeft speciaal opgeleide zedenrechercheurs waarmee u een informatief gesprek kunt hebben. In dit gesprek bespreekt u samen wat u nodig heeft en wat de mogelijkheden zijn. De rechercheur legt ook uit wat u kunt verwachten na het doen van aangifte.

Bel 0900 - 01 01 (gebruikelijke belkosten)

Geen misdrijf, wel contact? Bel 088 - 746 07 46